Fillers

Vid en fillerbehandling injiceras hyaluronsyra innanför din hud. Hyaluronsyra är ingen syra, trots att det låter så på namnet, utan en sockermolekyl som främst binder vätska. Genom att binda vätska bildar den en geleliknande substans. Hyaluronsyra finns naturligt i vår kropp där den ger en fuktgivande och smörjande effekt i vår hud, mellan våra leder samt i lungor och muskler.

Hyaluronsyrans uppgift i huden är att bevara fuktbalansen och ge stöd år byggstenar i huden som kollagen och elastin. En brist på hyaluronsyra ger en volymförlust, där hudens elasticitet påverkas negativt. Huden blir torr, rynkig och på sikt kan det ge ett tröttare och ledsnare utseende. Med filler kan man reducera och släta ut rynkor och veck, återuppbygga förlorad volym och justera ojämnheter.

Vi erbjuder idag Juvederm, Stylage och Belotero, samtliga produkter är godkända och CE-märkta. Beroende av en fillers uppbyggnad används den till olika indikationer i ansiktet, det vill säga en volymfiller återuppbygger förlorad volym exempelvis kindben och haka medan en mjukare filler reducerar fina linjer och rynkor och formar läppar. Vilken produkt vi använder till din behandling kommer vi tillsammans fram till efter dina önskemål och förutsättningar. Dessa produkter har olika egenskaper och ger därmed olika effekt. Önskar du veta mer om våra fillerbehandlingar är du varm välkommen att boka en kostnadsfri konsultation med någon av våra sjuksköterskor.  

Fillers Klinik Noll54 Karlstad

Före behandling

Undvik alkohol, koffein, NSAID-preparat ex. Ipren samt Omega 3 dagarna före behandling då dessa läkemedel påverkar cirkulationen och ger en ökad blödningsrisk.

Efter behandling

Blåmärken kan uppstå. Var rädd om ditt nybehandlade område och var noga med din hygien. Undvik ex. beröring, pussar, träning, sol/värme samt pool och bastubad de första 24-36 timmarna..