Microneedling

Microneedling handlar om att skapa så många mikrokanaler som möjligt, under så komprimerad tid som möjligt. Eftersom varje mikrokanal genererar en kortslutning i hudcellerna, som i sin tur frigör tillväxtfaktorer, och aktiverar fibroblaster att migrera till varje skapad microkanal.

Den reaktion som uppstår i samband med penetrationen av nålen inleder en cellförnyelseprocess, samt en parallell läkningsprocess då cellen har givit signaler till stamcellerna om att dom är skadade, och därigenom påbörjar en förnyelse process av Kollagen & Elastin. Mätningar har visat på en ökning av Kollagen & Elastin tätheten med ända upp till 1 000% efter endast en behandling. Så av den anledningen så uppnås ett bättre resultat med en utrustning som genererar stora mängder mikrokanaler på kort tid.

 

Hur fungerar microneedling?
Kliniska studier har visat att professionell microneedling är effektivare än många ablativa behandlingar som laserslipning av huden, dermabrasion och kemisk peeling och lika effektiv som icke-ablativa behandlingar som IPL, CO2 laser, och Fraxel att stimulera kollagen- och elastin-produktionen och därigenom radera rynkor och utjämna ärr.

 

Fördelar med microneedling
1. Microneedling är revolutionerande
Det gör samma jobb som lasrar och andra ablativa metoder genom att öka produktionen av kollagen utan att skada det skyddande hudlagret.

2. Microneedling är mycket effektivt
I själva verket minst lika effektivt som laser, IPL, ThermaCool och andra ”maskinbaserade” behandlingar, men till en bråkdel av kostnaden det som nämndes innan.

3. Microneedling är säkert
”Icke-kirurgisk och icke-ablativ” betyder att behandlingarna är ”förlåtande” och hudvänliga.

shutterstock_154884125